Data

Belgian Lions stunten tegen Europees kampioen Spanje

Geschreven door Da Webmasta

Bron: Sporza.be

De nationale basketbalmannen hebben op een voorbereidingstoernooi op Tenerife gastland Spanje - met al zijn vedetten - met 71-89 geklopt. Spanje is de regerende Europese kampioen van 2015 en pakte brons op de Olympische Spelen van Rio 2016.

De selectie van bondscoach Eddy Casteels was niet onder de indruk van de 5.000 toeschouwers. De Lions speelden vrank en vrij tegen de NBA- en andere vedetten van Spanje, als daar zijn de broers Gasol, Rubio, Hermangomez en Abrines.

België startte goed met driepunters van Tbau en Salumu, bij Spanje viel Llull al snel uit met gescheurde knieligamenten. Hij mist zeker het EK dat over drie weken van start gaat in Turkije.

De Belgen verdedigden scherp en waren offensief efficiënt. Na een 22-23-voorsprong in het eerste kwart liepen ze onder impuls van een sterke Gillet en Hervelle weg in het tweede kwart: 34-49 was de ruststand.

In het derde kwart bedroeg het verschil meer dan 20 punten (46-67). Spanje vocht, maar de Lions versaagden niet: 58-74 na het derde kwart. Wat de thuisploeg ook probeerde, ze kon de boel niet meer omdraaien tegen een collectief sterk België.

Uitblinker Hervelle, topschutter met 18 punten, kreeg een applausvervanging van Casteels, het publiek ging daar gretig op in. Op 23 augustus is de "terugmatch" in Vorst.

Categorie: